Hubungi Kami

Persatuan Badan Berkanun Malaysia

Untuk sebarang masalah atau pertanyaan boleh emailkan kepada pbbbm@yahoo.com atau isi aduan seperti di bawah

Borang Pertanyaan

Sebelum mengisi borang mohon rujuk soalan lazim seperti di bawah. Sekiranya tiada soalan yang sama / berkaitan sila isikan borang seperti dipautan untuk sebarang pertanyaan dan kami akan menjawab dalam tempoh 3 hari bekerja.

Terima kasih atas kerjasama.

Soalan Lazim

Berikut merupakan soalan lazim yang sering kami terima dari Hasilian :

Tempoh pembelajaran adalah merujuk kepada tarikh kursus yang terdapat pada Maklumat Kursus. Kebiasaannya dalam tempoh 10 – 30 hari.

Tiada had, tertakluk kepada Tawaran Kursus oleh Penyelaras Kursus. Peserta boleh menghubungi Penyelaras Kursus / Pensyarah Kursus berkenaan.

Tuan / Puan boleh mendaftar dengan menekan butang Daftar dan ‘Enroll Course’ dalam laman web ini atau hubungi Penyelaras Kursus / Pensyarah Kursus.
Boleh maklumkan kepada Penyelaras Kursus / Pensyarah Kursus dalam tempoh 14 hari sebelum kursus bermula.

Tuan / Puan perlu mempunyai kemudahan talian internet dan komputer atau telefon bimbit.

Tuan / Puan boleh bertanya terus kepada Pensyarah Kursus / Penyelaras Kursus berkaitan.

Untuk peserta dalaman (LHDNM), buat masa ini tiada bayaran dikenakan.

Boleh, namun perlu mengikut peraturan berkaitan cuti atau mendapat kelulusan Pengarah atau Penyelia. Dalam tempoh bercuti pun Tuan / Puan boleh akses e-pembelajaran dan mengikuti kursus jika inginkan.

Peserta perlu mendaftar sebagai peserta kursus dalam Laman Web ini dan dalam Sistem Pengurusan Insan (SPI) mengikut panduan yang diberikan, kemudian mengikuti segala peraturan pembelajaran secara e-learning yang telah ditetapkan oleh Penyelaras Kursus / Pensyarah Kursus mengikut kursus yang diikuti. Perkara ini boleh dirujuk dalam Memo Tawaran Kursus yang berkaitan.

Mendaftar sebagai peserta untuk mendapatkan maklumat tambahan dalam laman web